<![CDATA[Braheseja - Nieuws]]>Fri, 21 Apr 2023 22:40:49 -0300Weebly<![CDATA[Braheseja Winery - Het Begin]]>Tue, 02 Mar 2021 03:00:00 GMThttp://braheseja.com/nieuws/braheseja-winery-het-beginBraheseja Winery is een Surinaams bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van wijn van diverse Surinaamse groenten & fruit. Dit Surinaams bedrijf is in 2005 begonnen met haar activiteiten. Sinds dien specialiseren wij ons in het maken van wijn uit Surinaams fruit.
Onze wijn wordt op natuurlijke wijze gemaakt volgens traditioneel recept van verschillende fruitsoorten zonder toegevoegde kleurstoffen. Vol passie zetten we onze missie uiteen om wijnen te produceren met een uitstekende waarde en exotische smaak.

Wij van Braheseja Winery zijn momenteel dagelijks bezig onze Surinaamse wijn op de lokale en Nederlandse markt te brengen.
We hebben er vier verschillende soorten wijnen namelijk,
1. De Branko wijn, die gemaakt is van boulanger en vernoemd naar de CEO in Suriname, Dhr. Romeo Dors.
2. De Mouk wijn, die een blend is van de markoesa, de boulanger en de kers.
3. De Bramacer wijn, die gemaakt is van de Surinaamse kers.
4. De Henry wijn, die gemaakt is van de pommerak.
We streven ernaar om de beste wijnproducten op de lokale markt in Suriname te hebben en sinds vorig jaar 2020 ook in Nederland.

Romeo Dors, de oprichter van Braheseja Winery, is gestart in 2005. Braheseja Winery maakt uitsluitend wijn uit onze Surinaamse vruchten. Het idee om dit bedrijf te starten was, dat hij de herinneringen van zijn grootouders wilde voortzetten en vastleggen. Zijn oom  die in de tijd een Sappen-fabriek draaide, was zijn grote inspiratie bron. Romeo ging op onderzoek uit en brainstormde met andere ondernemers en kon zo zijn ideeën toetsen en doorontwikkelen. Hij begon eerst in het klein, dus voor eigen gebruik en voor familieleden, maar later werd de vraag groot en dat was een reden voor hem om vol overgave zijn bedrijf uit te breiden. De laatste jaren wordt er steeds meer aandacht besteed aan ondernemerschap en de voordelen hiervan o.a. werkgelegenheid creëren. Zijn wens is dat zijn kinderen het bedrijf in de toekomst overnemen en met passie het werk voortzetten. Zijn motto is: "Zonder plezier heeft ondernemen geen zin."

Verder is Braheseja Winery momenteel bezig om de wijnen in Nederland te importeren met behulp van nichtje Tasja Dors die hier is en op dit moment volop mee bezig is. De vraag in Nederland is op dit moment enorm groot. waar wij heel erg dankbaar voor zijn. Zij zal daarom in Nederland, als de CEO van Braheseja Winery Netherlands, de herinneringen van hun grootouders ook voort te zetten en vastleggen.

Volg onze Social Media @braheseja (Facebook en Instagram) voor onze 
toekomstige Like, Share en Win Promo's.
It’s Always Time For Braheseja Wine
]]>